Sistemul Politic

Tanzania operează într-un sistem democratic multipartit cu o formă de guvernare prezidențială. Iată câteva aspecte cheie ale sistemului politic din Tanzania:

Președinte: Președintele Tanzaniei este atât șef de stat, cât și șef de guvern. Președintele este ales prin alegeri naționale și deține puteri executive. Președintele numește și conduce guvernul, exercită putere de veto și reprezintă țara pe plan intern și internațional.

Parlamentul: Parlamentul Tanzaniei este un legislativ bicameral format din două camere: Adunarea Națională și Biroul Președintelui. Adunarea Națională este principalul organ legislativ și este formată din membri aleși care reprezintă circumscripții electorale, precum și locuri speciale rezervate femeilor și membri numiți. Biroul Președintelui include membri numiți de Președinte.

Partide politice: Tanzania are un sistem multipartit, care permite existența mai multor partide politice. Principalele partide politice din Tanzania includ Chama Cha Mapinduzi (CCM), care a fost din istorie partidul de guvernământ, precum și diverse partide de opoziție, cum ar fi Chadema, ACT-Wazalendo și CUF.

Scroll to Top