Populație

Tanzania este una dintre cele mai populate țări din Africa, cu o populație de peste 67 de milioane de oameni în 2021.

Diversitate: Populația Tanzaniei este incredibil de diversă, cuprinzând mai mult de 120 de grupuri etnice. Cele mai mari grupuri etnice includ Sukuma, Chagga, Haya și Nyamwezi, printre alții.

Urbanizare: În timp ce Tanzania este cunoscută pentru zonele sale rurale, urbanizarea a crescut constant. Orașe importante precum Dar es Salaam (cel mai mare oraș și centru comercial), Dodoma (capitala), Mwanza și Arusha au cunoscut o creștere rapidă.

Populația tânără: Tanzania are o populație preponderent tânără, cu o proporție mare de persoane sub 25 de ani, 35,5,% din populație este reprezentată de gurpa de vârstă 15-35 și 52,2% din populație este reprezentată de grupa de vârstă 15-64. Acest lucru prezintă atât oportunități, cât și provocări pentru dezvoltarea țării.

Creșterea populației: Tanzania are o rată de creștere a populației relativ ridicată, estimată la aproximativ 2,7% pe an. Acest lucru contribuie la creșterea dimensiunii populației țării și necesită eforturi concentrate în domenii precum sănătatea, educația și ocuparea forței de muncă.

alte triburi Bantu (include mai mult de 120 de triburi)
Alte triburi Bantu 62.5%
Sukuma
Sukuma 9.5%
Hehe și Bena
Hehe și Bena 4.5%
Gogo
Gogo 4.4%
Haya
Haya 4.2%
Nyamwezi
Nyamwezi 3.6%
Makonde
Makonde 3.3%
Chagga
Chagga 3%
alte
alte 5%
Scroll to Top